Inloggen in het dossier van je kind

Licht groen

Opgelet

Je kan het dossier van je kind enkel zien als een arts je daartoe de machtiging gegeven heeft in jouw elektronisch patiëntendossier.

Er zijn twee manieren om gemachtigd te worden (toestemming te krijgen): 

  1. In het ziekenhuis. Vraag de machtiging aan je arts tijdens je consultatie.
  2. Per telefoon. Bel naar het secretariaat van je behandelende arts. Ze zullen controleren of je de machtiging kan krijgen en dat daarna in orde brengen. Er zijn overzichten van telefoonnummers van afdelingen bij ZNA en GZA Ziekenhuizen.

Surf naar mijn.zas.be en log in als jezelf. Meer info in de handleiding inloggen.

Je kan het dossier van je kind enkel zien als een arts je daartoe de machtiging gegeven heeft in jouw elektronisch patiëntendossier.

Klik op ‘Mijn gegevens’ in het menu bovenaan. 

Klik op ‘Machtigingen’.

Kijk onderaan bij ‘Ik mag het dossier van deze personen inkijken’: daar zie je je kind(eren) staan. Klik op ‘selecteren’ achter de naam van het kind in wiens dossier je wilt.

Zie je je kind(eren) daar niet staan, dan moet de behandelend arts van je kind jou nog een machtiging geven op het dossier van je kind. Vraag ernaar de eerst volgende consultatie.

Klik onderaan in de licht blauwe balk op veranderen.

Nu zie je rechts bovenaan op je scherm de naam van je kind staan, net als de geboortedatum en geslacht. Hoe keer je terug naar je eigen account als ouder? Via de blauwe knop 'veranderen' onderaan.